En fräsch grön ärtsoppa med krispigt stekt isterband och rostade pumpakärnor.
Instruktioner
- Ta bort skinnet från isterbandet. Stek isterbandet på medelhög värme i panna med lite olja tills det är ordentligt stekt och lite frasigt. Lägg det på ett hushållspapper och låt fettet rinna av. Rosta pumpakärnorna i en torr medelvarm panna och låt dem få färg. Passa noga så att de inte bränns.
- Finhacka lökarna. Fräs dem mjuka och gyllengula. Häll i de frysta ärterna, vatten och buljong. Koka upp. Ta bort från värmen. Häll i grädde, kryddor, repade örter och citronsaft. Mixa med en stavmixer till en slät konsistens. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citronsaft.
- Servera soppan i skålar och strö över isterbandscrunch och pumpafrön. Servera gärna med ett gott bröd.
Publicerat den
3 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar