En riktigt vårig örtexplosion!
Citron, både i såsen och att klyfta över, hjälper till att lyfta smakerna ytterligare- Prova.
476 kalorier per portion
25 g fett
36 g protein
26 g kolhydrater
Instruktioner
- Koka potatisen i saltat vatten 15-20 minuter.
Bryt av den nedre, träiga delen av sparrisen och släng, havlera resten.
Låt sparrisen koka med potatisen de sista 2 minuterna, ta upp med hålslev och skölj i kallt vatten för att avstanna kokningen.
- Skär kycklingen i mindre bitar, trä upp dem på spett. Plocka och finstrimla persilja och dill. Lägg undan hälften till potatisen.
Rulla spetten i resterande örter, krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Krossa vitlöksklyftorna med baksidan av en kniv.
- Stek spetten runt om med vitlöken i 2 msk olja 6-7 minuter.
Slunga potatisen i en skål med 1 msk olja, vinäger, pinjekärnor och de sparade örterna. Skölj rädisorna och skiva dem tunt.
- Skrubba citronen till såsen i ljummet vatten, riv skalet och pressa juicen. Blanda med créme fraiche, salt och peppar.
- Toppa potatissalladen med rädisor och ruccola, smaka av med 2 krm flingsalt och 1 krm peppar.
Servera med kycklingspett, citronsås och citronklyftor.
Publicerat den
7 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar