Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtvåffla med skink- och pepparrotsröra

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Matiga våfflor nu när det vankas våffeldag. Använd de örter du tycker bäst om i våfflorna, men persilja och oregano passar särskilt fint till skink- och senapsröran. Smaka dig fram med pepparroten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt svalna. Separera äggvitorna och äggulorna. Vispa ihop vetemjöl och vatten till en slät smet. Tillsätt äggulor, bakpulver, smält smör, örter och ½ tsk salt. Låt stå ca 30 minuter.
  2. Gör skink- och senapsröran undertiden. Finhacka skinkan. Rör ihop senap, kapris, gräddfil, pepparrot och persilja. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum och vänd ner i våffelsmeten.
  3. Hetta upp ett våffeljärn och pensla det med smör. Grädda våfflorna ca 1 dl smet per våffla, tills de är gyllenbruna och servera genast med röran till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.