Gös är en lättlagad fisk med fast kött som går mycket bra ihop med ingredienser som oliver och kapris.
Instruktioner
- Kärna ur oliverna och hacka dem fint. Skölj persiljan, ta bort grova stjälkar och hacka persiljebladen fint. Låt kaprisen rinna av.
- Vispa ihop salt, peppar, rivet citronskal, citronsaft, dijonsenap och fiskbuljong med en gaffel. Vispa ner olivoljan lite i taget och tillsätt oliver, kapris och persilja.
- Stöt fänkålsfröna i en mortel. Skölj och torka av fiskfiléerna och krydda dem på båda sidor med salt, peppar och fänkålsfrön. Sikta slutligen över majsenan med hjälp av en sil.
- Hetta upp smöret i en stekpanna och stek fisken 2-3 minuter på varje sida. Häll över såsen och servera fisken genast. Kokt potatis med persilja eller bröd och en sallad smakar bra till.
Publicerat den
10 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar