Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Olivgös med kapris och persilja

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gös är en lättlagad fisk med fast kött som går mycket bra ihop med ingredienser som oliver och kapris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur oliverna och hacka dem fint. Skölj persiljan, ta bort grova stjälkar och hacka persiljebladen fint. Låt kaprisen rinna av.
  2. Vispa ihop salt, peppar, rivet citronskal, citronsaft, dijonsenap och fiskbuljong med en gaffel. Vispa ner olivoljan lite i taget och tillsätt oliver, kapris och persilja.
  3. Stöt fänkålsfröna i en mortel. Skölj och torka av fiskfiléerna och krydda dem på båda sidor med salt, peppar och fänkålsfrön. Sikta slutligen över majsenan med hjälp av en sil.
  4. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek fisken 2-3 minuter på varje sida. Häll över såsen och servera fisken genast. Kokt potatis med persilja eller bröd och en sallad smakar bra till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.