Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Operakällarens äppelkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Receptet är beräknat för en stor ugnssäker form, ca 32 cm i diameter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman ingredienserna till degen och låt vila i ca 1 timme. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i tjocka klyftor. Tryck ut degen i en smord ugnssäker form spara lite deg som skall användas till garnering. Täck med äppelklyftor varvat med socker och kanel.
  3. Kavla ut resten av degen i tunna längder och lägg dem i vackert mönster ovanpå äppelklyftorna. Grädda i nedre delen av ugnen tills äpplena känns mjuka.
  4. Strö över litet florsocker och servera med vaniljsås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nuncadigasno 29 oktober 2012

    ska försöka göra det imorgon.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.