Efter en dag i kylskåpet kan jag inte förklara hur stor skillnaden var
Instruktioner
- Kör cookies i en hushållsmaskin till smulor.
(Du som ej har det kan lägga dem i en plast påse och sedan täcka påsen med en handuk och slå med en brödkavel till smulor)
- Ha i philadelphian i klumpar och kör hushållsmaskinen tills allt blandast ihop väl. (Blanda i med en gaffel, gäller den hushållsmaskins-lösa).
- Forma degen/smeten till små bollar, om det blir alldeles för klibbigt kan du skölja dina händer med vatten emellanåt. Ställ i frysen i ca 15 min. Smält chokladen i micron. Låt svalna lite.
- Täck varje boll med ca en sked smält choklad. Låt stelna i kylen en stund. KLART!
- Tips! Du måste arbeta fort när du täcker bollarna med chokladen annars kan chokladen hårdna, händer det så värm chokladen i micron en stund (akta så det inte bränns).
Ps: Tryfflarna smakar bäst dagen efter! (Låt stå i kylen)
Publicerat den
14 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
hur många kakor ska man använda?? finns paket i olika storlekar!
Hej! jag undrar också hur många kakor man ska använda? Eller hur många gram åtminstone, jag har köpt ett "picnicpack" med 176 g men det är inte lika stort som vissa andra paket jag har sett.
Dessa var oerhört kladdiga att göra, även om jag lät "smeten" kallna. Fick rulla bollar med hjälp av två teskedar. De fortsatte vara kladdiga även då de stått ett tag i kylskåpet. MEN de var sååå goda, så måste testa att göra dem igen på något vis.