- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Den som tycker om hett kryddad mat kan öka mängden sweet chili med en eller ett par matskedar.
Instruktioner
- Blanda samtliga ingredienser till färsen och forma 4 stora biffar, ca 3 cm tjocka. Sätt riset på kokning.
Skala morötterna och riv dem. Tvätta apelsinen, riv av ca 1 tsk av det gula skalet, pressa därefter apelsinen och blanda skal, saft och morötter. Sätt till olja, socker, salt och peppar.
- Värm lite smör eller olja i en stor stekpanna. Stek biffarna på medelvärme, ca 2 min på varje sida, sänk värmen och bräsera under lock ett par minuter så att biffarna blir genomstekta.
Skär under tiden gurkan i små tärningar och blanda med de rivna morötterna. Strö över rosépeppar.
- Servera de stekta, av chilin lätt rödprickiga, biffarna med det vita riset och den färggranna salsan.
Publicerat den
14 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar