Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Orientaliska biffar med salsa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den som tycker om hett kryddad mat kan öka mängden sweet chili med en eller ett par matskedar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samtliga ingredienser till färsen och forma 4 stora biffar, ca 3 cm tjocka. Sätt riset på kokning. Skala morötterna och riv dem. Tvätta apelsinen, riv av ca 1 tsk av det gula skalet, pressa därefter apelsinen och blanda skal, saft och morötter. Sätt till olja, socker, salt och peppar.
  2. Värm lite smör eller olja i en stor stekpanna. Stek biffarna på medelvärme, ca 2 min på varje sida, sänk värmen och bräsera under lock ett par minuter så att biffarna blir genomstekta. Skär under tiden gurkan i små tärningar och blanda med de rivna morötterna. Strö över rosépeppar.
  3. Servera de stekta, av chilin lätt rödprickiga, biffarna med det vita riset och den färggranna salsan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.