- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En härlig, salt paj med mild smak av ansjovis, ost och lök. Härlig på buffébordet eller som vickningsrätt.
Instruktioner
- Pajskal:
Finhacka smöret och lägg i matberedare. Tillsätt vetemjöl och ost. Starta beredaren och häll i grädden i en fin stråle. När massan börjar bilda en deg - stanna maskinen, ta upp och lägg kallt.
- Garnityr:
Skiva löken i ringar, lägg smöret i en stekpanna och bryn löken på låg värme. När den är ljusbrun häll på lite vatten och låt det koka tills löken är mjukt. Fyll på vatten om det behövs, det tar en god stund att bli riktigt mjukt.
- Ostsmet:
Vispa grädden gräddfilstjock. Strö över mjölet och vispa ned. Blanda i äggulor och vänd i osten.
- Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant. Picka i bottnen och förgrädda i 175 grader ca 10 min, tills bottnen känns torr och har fått lite färg.
Fyll pajskalet med ostsmeten. Lägg ut ansjovisfiléerna på smeten och lägg lökringarna ovanpå. Grädda i 200-225 grader ca 30 min.
Publicerat den
2 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar