Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och ansjovistårta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En härlig, salt paj med mild smak av ansjovis, ost och lök. Härlig på buffébordet eller som vickningsrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskal: Finhacka smöret och lägg i matberedare. Tillsätt vetemjöl och ost. Starta beredaren och häll i grädden i en fin stråle. När massan börjar bilda en deg - stanna maskinen, ta upp och lägg kallt.
  2. Garnityr: Skiva löken i ringar, lägg smöret i en stekpanna och bryn löken på låg värme. När den är ljusbrun häll på lite vatten och låt det koka tills löken är mjukt. Fyll på vatten om det behövs, det tar en god stund att bli riktigt mjukt.
  3. Ostsmet: Vispa grädden gräddfilstjock. Strö över mjölet och vispa ned. Blanda i äggulor och vänd i osten.
  4. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant. Picka i bottnen och förgrädda i 175 grader ca 10 min, tills bottnen känns torr och har fått lite färg. Fyll pajskalet med ostsmeten. Lägg ut ansjovisfiléerna på smeten och lägg lökringarna ovanpå. Grädda i 200-225 grader ca 30 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.