Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och chilikex

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Dessa pepparstarka ostkex bakas på 15 minuter. Servera dem som tilltugg till drinken eller gör dem lite större och servera dem till brunchen eller buffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Tillsätt chili,- paprika- och gurkhacket och blanda snabbt in det i mjölblandningen.
  2. Vispa samman mjölk, olja och det smälta matfettet tills det är väl blandat, använd gärna en stavmixer.
  3. Sätt på maskinen och häll blandningen genom matarröret och kör tills det bildas en mjuk deg. Ta upp degen på en lätt mjölad bänk. Knåda degen ett par gånger och lägg den sedan på ett bakplåtspapper. Banka ut degen till 1 cm tjock rektangel. Dela degen på mitten på längden och skär sedan ut trianglar från de långsmala bitarna.
  4. Flytta över bakplåtspappret med alla bitarna till en bakplåt. Grädda tills de är ljusbruna, ca 15 minuter. Lägg bakplåtspappret på ett galler och låt kexen svalna lite.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.