Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och fläsklåda

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Bra mat för kalla och varma dagar. Kan ätas både varm och kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ansa purjolöken. Strimla den fint. Skär fläsket i tärningar och fräs dem i en stekpanna. Ta upp dem. Lägg i purjolöken och låt den fräsa en stund tills den mjuknat. Blanda fläsktärningar och purjolök i en smord ugnssäker form. Vispa upp ägg och mjölk. Rör ner osten och salta om så behövs. Häll äggblandningen över fläsk och purjolök.
  2. Grädda i ugn vid 200 grader i ca 30 minuter eller tills äggblandningen stelnat och fått fin färg.
  3. Servera en fräsch råkostsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.