Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost- och paprikapaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Lagrade ostar som passar till fyllningen är prästost, västerbottensost och brännvinsost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl och smör, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Täck med plastfolie och låt den vila i kylen minst 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen cirka 10 minuter.
  4. Sänk ugnsvärmen till 200 grader. Kärna och skär paprikan i fina strimlor. Fräs strimlorna i smöret ca 5 minuter.
  5. Varva paprika, grovhackade valnötter och ost i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, grädde och kryddor. Häll blandningen över fyllningen. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.