Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostfylld färslimpa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ostfylld färslimpa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttfärsen i en bunke. Skala och mosa potatisen.
  2. Skölj paprikan. Skär av fyra tunna ringar till garnering. Tag noga bort alla kärnor. Strimla resten fint. Skala och hacka löken.
  3. Skär fyra skivor av osten. Skär resten i stavar.
  4. Blanda ner potatis, paprika, lök, salt och fyra kryddor i köttfärsen. Späd med tomatjuice och mjölk. Arbeta färsen smidig.
  5. Smörj en avlång, ugnssäker form. Lägg i hälften av färsen. Lägg på oststavarna och täck med resten av färsen. Jämna till ytan.
  6. Stek i ugn vid 175° i ca 35 min. Lägg sedan på ostskivorna och paprikaringarna. Strö över lite paprikapulver.
  7. Låt färslimpan stå i ugnen ytterligare ca 10 min eller tills den är genomstekt och osten smält ner och fått lite färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.