Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostgratinerad tomat med örter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här gratängen är ett helt ljuvligt tillbehör - mustig och god med en perfekt balans mellan tomat och ost. 218 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spreja fyra ugnsfasta portionsformar som rymmer 2½ dl med olja. Skiva tomaterna och löken tunt.
  2. Blanda oregano, timjan, salt, peppar, vitlök och olivolja i en liten skål.
  3. Varva tomat- och lökskivorna i formarna. Pensla varje lager med örtoljan. Blanda ströbröd och parmesanost i en separat skål.
  4. Strö parmesanblandningen över gratängen och ställ in dem i ugnen. Gratinera cirka 20 minuter tills tomaterna är mjuka och toppingen gyllene. Ta ut ur ugnen och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.