Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostkroketter med selleri- och äppelsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en utmärkt god liten osträtt, om än rik på kalorier.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Selleri- och äppelsallad: Skala sellerin och äpplena och riv dem grovt. Blanda alla ingredienser och ställ kallt.
  2. Skär osten i drygt lillfingertjocka stänger (ca 5 cm långa) Vänd dem först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist ströbröd, som smaksatts med peppar.
  3. Hetta upp en dryg bopttenskyla olja i en stekpanna. Lägg ner några oststänger i taget i den heta oljan och stek dem hastigt runt om tills de är guldgula i färgen. Stek inte för länge, för då flyter osten ut. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  4. Servera dem nystekta med salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.