Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostpaj med ansjovis

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Till kräftskivan är det perfekt att komplettera med något matigt, t.ex paj. Prova...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut den i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt minst 30 min.
  3. Sätt ugnen på 225º. Nagga pajbotten. Grädda ca 10 min.
  4. Sänk värmen till 200º.
  5. Finhacka löken. Fräs den mjuk i smör. Fördela lök och ost i pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, peppar och ev lite salt. Häll det över löken och osten.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
  7. Lägg ansjovisfiléer på den varma pajen före servering. Strö ev över gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.