Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostpaj med dinkel

 
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Superbra paj med lågt GI. Dinkel i stället för vetemjöl. Ostfyllningen reste sig i ugnen så det såg nästan ut som en sufflé när jag tog ut den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör mjöl och smör i matberedaren till smulor. Häll i vattnet och kör snabbt ihop det till en deg.
  2. Ta upp på bakbordet och forma till en tallriksstor platta. Plasta och låt vila i kylskåp i ca 1 timme.
  3. Kavla degen mellan bakplåtspapper eller plastfilm och klä en pajform med degen. Nagga i botten så att det blir lufthål, annars blir det bubblor under gräddningen. Klä kanterna med aluminiumfolie så att degen inte rasar ner under gräddningen. Låt vila i kylskåp minst 15 minuter.
  4. Fyllningen: Blanda alla ingredienser. Förgrädda pajskalet i 15-20 minuter i 200 grader. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i ytterligare 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.