Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostpaj med jordärtskockor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En udda men god smak med jordärtskockorna

Ingredienser

Instruktioner

Skär kavringen i mindre bitar och kör dem till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda ner i kavringen. Tryck ut blandningen i en form med löstagbara kanter och ställ in i kylen i ca 1 timme. Skala och skär jordärtskockorna i små tärningar. Koka tärningarna i 4-5 minuter i lättsaltat vatten. De ska inte vara för mjuka. Knaperstek baconet. Blanda osten och kesellan med löken, gräslöken, baconet och jordärtskockorna. Smaksätt blandningen med lite vitpeppar. Lägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 minuter. Krama ur vattnet och smält gelatinet i en kastrull. Rör ner gelatinet i blandningen och fördela blandningen jämnt i formen. Ställ i kylen att stelna i 4-6 timmar. Dekorera ostpajen med italiensk salami och röd paprika i strimlor. Servera gärna med en enkel tomatsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.