- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Snabb, enkel laktovegetarisk.
Instruktioner
- Koka upp några liter pastavatten
- Har du ej färsk tortellini bör du börja koka pastan redan nu. Koka enligt bruksanvisningen på förpackningen.
- Hacka löken och fräs den försiktigt gul och blank i lite olivolja och margarin blandat, på medelvärme. Använd en tjockbottnad gryta. Rör om då och då. Ha gärna locket på när du inte rör så blir löken mjuk och fin lättare.
- Skala vitlöken
- Häll i den frusna spenaten och ostsåsen. Rör om då och då. När den börjar bli varm och puttrar så är det dags att pressa i vitlöken och smaksätta med buljongen, peppar och salt (smula gärna buljongtärningen först så den fördelar sig jämt i såsen). Rör om då och då.
- Låt rätten puttra 3-7 minuter efter att den blivit riktigt varm. Om man vill ha mildare vitlökssmak låter man den puttra den längre tiden. Men tänk på att C-vitaminer flyr vid för långa koktider.
- Häll av vattnet från tortellinin när den är klar och häll. lite olivolja på och rör om. Rätten är klar att servera.
Publicerat den
3 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar