Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostöverbakad laxfilé med spenatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hittade detta recept i HJ 32/08 och det verkar så gott och också lite ovanligt med spenatsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 º.
  2. Dela laxen i 4 stora portionsbitar. Skär ett snitt i mitten av varje laxbit så att det blir en ficka.
  3. Hacka och blanda den rökta laxen med gräslök, senap och äggulor. Skär osten i tunna, platta stavar som passar i fickorna. Ställ dem mot kanten.
  4. Lägg laxen i smord ugnssäker form. Fördela fyllningen i fickorna mellan ostskivorna. Salta lätt och krydda med svartpeppar. Tillaga laxen i mitten av ugnen, ca 12 minuter.
  5. Koka upp crème fraiche och idealmjöl i en kastrull. Tillsätt fond och spenat. Smaka av med honung, salt, peppar och riven muskotnöt.
  6. Kokt potatis passar mycket bra till denna rätt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.