Hittade detta recept i HJ 32/08 och det verkar så gott och också lite ovanligt med spenatsås.
Instruktioner
- Ugn 225 º.
- Dela laxen i 4 stora portionsbitar. Skär ett snitt i mitten av varje laxbit så att det blir en ficka.
- Hacka och blanda den rökta laxen med gräslök, senap och äggulor. Skär osten i tunna, platta stavar som passar i fickorna. Ställ dem mot kanten.
- Lägg laxen i smord ugnssäker form. Fördela fyllningen i fickorna mellan ostskivorna. Salta lätt och krydda med svartpeppar. Tillaga laxen i mitten av ugnen, ca 12 minuter.
- Koka upp crème fraiche och idealmjöl i en kastrull. Tillsätt fond och spenat. Smaka av med honung, salt, peppar och riven muskotnöt.
- Kokt potatis passar mycket bra till denna rätt!
Publicerat den
4 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar