Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé dijon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera med stekt potatis eller klyftpotatis

Ingredienser

Instruktioner

Bryn lite margarin i en stekgryta. Lägg i oxfilén och bryn den långsamt runtom. Salta och peppra. Sänk värmen och efterstek den under lock på svag värme. Vänd den någon gång. Stick i en termometer. Efter 15-20 minuter visar termometern 60° och köttet ä rött inuti. När termometern visar 65° är köttet rosa inuti ca 20-25 minuter. Tag upp filén och svep in den i folie. Fräs löken mjuk och glansig i smör. Vispa ur stekgrytan med buljong så att det blir 2 dl sky. Häll skyn över löken, späd på crème fraîche, tillsätt senap. Låt koka upp under omrörning, låt koka några minuter. Tillsätt persilja och dragon. Smaka av med whisky. Krydda. Tag av folien från köttet. Vispa ner köttsaften som har bildats i såsen. Skär köttet i skivor och lägg dem på ett varmt uppläggningsfat. Lägg grönsaker, sparris och champinjoner vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.