Instruktioner
Bryn lite margarin i en stekgryta. Lägg i oxfilén och bryn den långsamt runtom. Salta och peppra. Sänk värmen och efterstek den under lock på svag värme. Vänd den någon gång. Stick i en termometer. Efter 15-20 minuter visar termometern 60° och köttet ä rött inuti. När termometern visar 65° är köttet rosa inuti ca 20-25 minuter. Tag upp filén och svep in den i folie. Fräs löken mjuk och glansig i smör. Vispa ur stekgrytan med buljong så att det blir 2 dl sky. Häll skyn över löken, späd på crème fraîche, tillsätt senap. Låt koka upp under omrörning, låt koka några minuter. Tillsätt persilja och dragon. Smaka av med whisky. Krydda. Tag av folien från köttet. Vispa ner köttsaften som har bildats i såsen. Skär köttet i skivor och lägg dem på ett varmt uppläggningsfat. Lägg grönsaker, sparris och champinjoner vid sidan om.