Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé i rödvinssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En rätt som man aldrig tröttnar på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Löken skalas, delas i fyra delar och fräses i en panna med smör. Ta sedan upp löken.
  2. Oxfilén skärs i skivor ( 1 skiva per reson) och bankas ut med handen. Krydda med salt och peppar och stek i lättbrynt smör, c:a 3 min. på varje sida. Köttet tas upp ochhålls varmt.
  3. Löken läggs tillbaka i pannan tillsammans med champinjoner. Rödvin och vispgrädde tillsätts och det hela får koka i 5 minuter eller tills såsen är slät. Smaka av med salt och tillsätt soja
  4. Servera filéskivorna tillsammans med rödvinssåsen och massor av färsk källkrasse och gröna bönor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.