Ett tips till att servera på nyår.
532 kalorier per portion
Instruktioner
- Ta fram köttet någon timme före tillagning.
Potatis:
Sätt ugnen på 250 grader.
Skölj och torka av potatisen. Lägg den i en ugnssäker form och blanda med olja och flingsalt.
Rosta potatisen i ugnen 20 minuter.
- Tillsätt tomaterna till potatisen och rosta i ugnen ytterligare 15 minuter.
Plocka och riv basilikabladen, hyvla parmesanosten och blanda dem med potatisen.
- Kött:
Torka av köttet, skär det i kuber om 3 cm. Stek köttet, helst i omgångar i smöret i en stekpanna på hög värme 3 minuter.
Salta och peppra. Strö över vetemjölet, blanda och ställ åt sidan.
- Tillsätt balsamvinäger och socker till pannan, koka upp. Tillsätt vatten, vin, fond och salt. Koka ihop såsen ca 3 minuter.
- Vid servering:
Hetta upp såsen, lägg i köttet, vänd runt och värm snabbt.
Servera genast med potatisen.
Publicerat den
1 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar