Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med balsamicosås och ugnsrostad potatis

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ett tips till att servera på nyår. 532 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram köttet någon timme före tillagning. Potatis: Sätt ugnen på 250 grader. Skölj och torka av potatisen. Lägg den i en ugnssäker form och blanda med olja och flingsalt. Rosta potatisen i ugnen 20 minuter.
  2. Tillsätt tomaterna till potatisen och rosta i ugnen ytterligare 15 minuter. Plocka och riv basilikabladen, hyvla parmesanosten och blanda dem med potatisen.
  3. Kött: Torka av köttet, skär det i kuber om 3 cm. Stek köttet, helst i omgångar i smöret i en stekpanna på hög värme 3 minuter. Salta och peppra. Strö över vetemjölet, blanda och ställ åt sidan.
  4. Tillsätt balsamvinäger och socker till pannan, koka upp. Tillsätt vatten, vin, fond och salt. Koka ihop såsen ca 3 minuter.
  5. Vid servering: Hetta upp såsen, lägg i köttet, vänd runt och värm snabbt. Servera genast med potatisen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.