Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med löksås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tunna hastigt brynta skivor av vårt kanske finaste köttslag serverar du här tillsammans med en mild men fyllig löksås. Det är enkla och ädla smaker som går fantastiskt bra ihop.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken och hacka den ganska grovt. Fräs 2 msk av matfettet till svagt brun färg och lägg ner löken. Låt den bli en aning brun och glansig det tar 2-3 min.
  2. Tillsätt grädde, salt och paprikapulver och lå såsen sjuda en stund utan lock så att den tjocknar något.
  3. Bryn resten av matfettet i en stor stekpanna. Lägg i köttskivorna och bryn dem på båda sidor. De ska bara stekas i ca 1 min, så att de är rosafärgade vid servering.
  4. Strö lite salt och peppar över köttet. Lägg upp skivorna på ett fat eller direkt på tallrikar och häll över såsen.
  5. Serveringsförslag: Servera med pressad potatis och varma grönsaker, som t ex grön sparris, pimiento och majskolvar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.