Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med örtig sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Väldigt god och ganska enkel att göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda köttet med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Bryn det hastigt i smör i en het stekpanna så att det får färg. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och sätt in det i kylen så fort köttet har svalnat något.
  2. Skala vitlöken. Mixa den tillsammans med persilja, basilika, vin, vatten och maizena. Häll det i en kastrull tillsammans med grädde, kalvfond och peppar.
  3. Vid serveringen: Sätt ugnen på 225°C. Stek köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°C (använd gärna stektermometer), ca 10 minuter om köttet önskas rosa.
  4. Koka upp såsen under vispning. Smaka av med salt. Servera med tex sockerärter samt potatismos eller potatispuré. Pressad potatis passar också bra. Bjud gärna en god grönsallad till. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.