Väldigt god och ganska enkel att göra!
Instruktioner
- Krydda köttet med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Bryn det hastigt i smör i en het stekpanna så att det får färg. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och sätt in det i kylen så fort köttet har svalnat något.
- Skala vitlöken. Mixa den tillsammans med persilja, basilika, vin, vatten och maizena. Häll det i en kastrull tillsammans med grädde, kalvfond och peppar.
- Vid serveringen:
Sätt ugnen på 225°C.
Stek köttet i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°C (använd gärna stektermometer), ca 10 minuter om köttet önskas rosa.
- Koka upp såsen under vispning. Smaka av med salt. Servera med tex sockerärter samt potatismos eller potatispuré. Pressad potatis passar också bra.
Bjud gärna en god grönsallad till.
Smaklig spis!
Publicerat den
2 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar