Med pancetta och spansk peppar blir pumpan en sensation i den här pastarätten. Getosten blir pricken över i:et.
Instruktioner
- Skala pumpan och skär den i drygt cm stora tärningar. Hetta upp oljan i en stekpanna med hög kant. Fräs pumpan tillsammans med finhackad lök, rosmarin och fint strimlad spansk peppar.
- Tillsätt vin när pumpan börjar få färg. Låt vinet koka in. Tillsätt vatten och fond och låt sjud i ca 15 minuter.
- Lägg pancettaskivorna mellan dubbelt ofärgat papper. Kör i mikron på full effekt i 3 minuter. Låt svalna. Man kan också använda rimmat sidfläsk.
- Koka upp vatten, salta och koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda med pumpan i pannan. Salta och peppra..
- Lägg upp på varma tallrikar. Bryt pancettan i mindre bitar och strö över. Klicka över getosten.
Publicerat den
9 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar