Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paccheri med pumpa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med pancetta och spansk peppar blir pumpan en sensation i den här pastarätten. Getosten blir pricken över i:et.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala pumpan och skär den i drygt cm stora tärningar. Hetta upp oljan i en stekpanna med hög kant. Fräs pumpan tillsammans med finhackad lök, rosmarin och fint strimlad spansk peppar.
  2. Tillsätt vin när pumpan börjar få färg. Låt vinet koka in. Tillsätt vatten och fond och låt sjud i ca 15 minuter.
  3. Lägg pancettaskivorna mellan dubbelt ofärgat papper. Kör i mikron på full effekt i 3 minuter. Låt svalna. Man kan också använda rimmat sidfläsk.
  4. Koka upp vatten, salta och koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda med pumpan i pannan. Salta och peppra..
  5. Lägg upp på varma tallrikar. Bryt pancettan i mindre bitar och strö över. Klicka över getosten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.