- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig.,
Instruktioner
- Koka vatten, socker och vaniljstång ett par minuter tills allt är löst och simmigt.
- Skala päronen men behåll skaftet.
Gnid in päronen med citronsaften.
- Häll i päronbrännvinet och lägg försiktigt i päronen.
- Koka försiktigt till dess päronen är fasta men inte mjuka cirka 15-20 minuter.
Ett knep är att lägga ett smörpapper över päronen i kastrullen så att päronen kommer under ytan i sockerlagen.
- Låt päronen svalna i lagen och låt helst stå svalt över natten. Ett tips när du serverar päronen är att skära av den rundade botten på päronet.
Då står det stadigare på tallriken.
- Vaniljglass:
Vispa äggulor och socker med vaniljsocker pösigt.
Rör ner grädde och mjölk men vispa inte.
- Kör smeten i glassmaskin.
Man kan frysa smeten i en form men då måste man röra om då och då.
- Chokladsås:
Blanda socker och kakao i en kastrull.
Häll på vattnet och vispa tills allt är blandat.
Koka upp och vispa hela tiden.
Koka till önskad tjocklek.
- Gör klart allting utom chokladsåsen i god tid.
Att lägga ihop efterrätten och koka såsen tar max 10 minuter.
Publicerat den
10 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar