Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron Belle Hélène

 
Skriv ut

Klassisk fransk pärondessert...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 160 grader.
  2. Tårtbottnar: Dela upp äggvitor och äggulor. Vispa ihop äggulor och socker hårt tills konsistensen blir som äggtoddy. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner i smeten. Tillsätt potatismjöl och majsstärkelse – sikta genom en sil under försiktig omrörning. Smöra en springform (ca 23 cm i diameter) eller klä den med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i en förvärmd ugn vid 160° i ca 30 minuter eller tills kakan är genomgräddad. Låt den svalna innan du sedan skär den i 2 eller 3 bottnar.
  3. Chokladkräm: Koka upp Milda mat med sockret och tillsätt chokladen under vispning. Rör ihop krämen ordentligt och låt den svalna. Vispa Milda Visp till ett lätt skum. Lägg ihop tårtbottnarna tillsammans med chokladkräm, päron och Milda Visp kräm. Dekorera med resten av krämen och sikta över lite kakaopulver genom en sil.
  4. Tips! Använd ev. inlagda päron om du inte kan hitta fina färska.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.