Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron med havregrynstäcke

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Receptet heter egentligen päronkaka med havregryn, men jag tycker inte att det är kaka. Otroligt gott är det i alla fall! Hela familjen ber ofta att den skall lagas, så det är ju ett gott betyg!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme: 250 grader
  2. Lägg de väl avrunna päronhalvorna på ett smort ugnssäkert fat. Borsta citronen i varmt vatten. Riv av det gula skalet av halva citronen. Strö citronraspet och kanelen över päronen. Smält matfettet. Rör ner havregryn, socker och vetemjöl i matfettet. Bred blandningen över päronen. Gräddas i ugn vid 250 grader, ca 15 minuter eller tills ytan fått fin färg. Servera ljum med kall vispad grädde eller vanilglass

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • gersgarden 27 september 2008

    Detta är en helt ljuvlig efterrätt!

  • mammakavat 13 november 2008

    HEJSAN! Detta recept är toppen!! Följde receptet till punkt o pricka...inte snabb havregryn, vet inte om det var rätt?? Hur som helst, det blev smaskens! Vi åt tills vi nästan sprack ...igår.. Det lilla som blev kvar ...1 minut i micron...idag..lika gott!! Har några päron kvar så det blir flera under täcket !! Tack! åsa ( by the way...vårt eget Pinot, passade utmärkt ! Jag vet att jag är bortskämd)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.