Helt underbar smakkombination!
Instruktioner
- Skär kylskåpskallt Milda i små bitar. Lägg vetemjöl och socker i en skål och tillsätt matfettet. Finfördela matfettet i mjöl- och sockerblandningen med en gaffel eller med fingertopparna, till en smulig massa.
- Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut degen och låt den vila övertäckt i kylen ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 175°C. Kavla eller tryck ut degen i en form med löstagbar botten ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda pajskalet mitt i ugnen 15-20 minuter.
- Rör matfett och socker poröst. Blanda ner mandeln. Vispa ner äggen ett i taget.
- Lägg päronhalvorna med snittytan neråt i pajskalet och häll mandelsmeten över.
Päronen ska inte vara helt täckta av smet.
- Fördela björnbären jämnt över ytan och mellan päronen. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter eller tills fyllningen stelnat.
- Rör ut aprikossylten med lite hett vatten och pensla ytan.
Servera pajen ljummen med lättvispad Milda Visp.
Publicerat den
27 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar