En kakpaj med både frukt och bär. Eftersom kakan inte innehåller vanligt mjöl blir inte konsistensen som den sockerkaka som vi är vana vid. Den här blir lite kladdigare och saftigare, och har en härlig smak av mandel, citron, vanilj och kanel.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda mandelmjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i matberedaren. Tillsätt smöret i kuber och mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt ett ägg i taget, kesella och citronskal. Mixa snabbt ihop till en smet.
- Smörj och mjöla en form med löstagbar kant som mäter 24 cm i diameter, med smör och mandelmjöl. Bred ut smeten i formen.
- Skala och kärna ur päronet och skär det i tunna klyftor. Blanda farin, socker och kanel i en skål. Lägg i päronklyftorna och blanda om. Fördela päronklyftor och överbliven sockerblandning över kakan. Strö på blåbären. Tryck försiktigt ner päron och blåbär i kakan.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan stå några timmar i kylen.
- Pudra över florsocker och servera gärna med en klick lättvispad grädde.
Publicerat den
16 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar