Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron- och chokladkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

295 kalorier per skiva En av de mest lättgjorda kakor som finns, men också en av de läckraste.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg en bit bakplåtspapper i en avlång brödform.
  2. Lägg mjöl, bakpulver, socker och matfett i en matberedare, kör några sekunder så att det blandas, tillsätt äggen och kör ytterligare några sekunder till en smet.
  3. Skala och skär päronet i tunna klyftor. Blanda med en sked i chokladen och päronbitarna i smeten. Häll smeten i formen och grädda kakan tills den är genomgräddad och ytan har fått färg, 45-50 minuter.
  4. Stjälp upp kakan ur formen och dra av papperet ut formen. Låt kakan kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.