Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron under täcke

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En kombination med päron och punsch låter väl gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj ett ugnssäkert fat och sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala päronen, dela i halvor och tag bort kärnhusen. Lägg halvorna med den kupiga sidan nedåt på fatet. Pensla över alla halvorna med lite punsch eller arrakessens och fyll sedan kärnhushålen med det som blir över.
  3. Vispa äggvitorna tills skummet "sitter fast" i bunken. Vispa då ner sockret matskedsvis och bred sedan ut marängmassan över päronhalvorna. Strö över mandeln och grädda rätten i ugn 10-12 minuter tills mandeln och marängen fått färg.
  4. Serveras varm eller ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.