Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronkaka med lingon

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Lättbakad och saftig kaka till kaffet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt vaniljsockret och ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner vetemjölsblandningen i smeten växelvis med yoghurten.Vänd ner lingonen. Häll smeten i en smord och bröad kakform.
  2. Kärna ur och skär päronen i klyftor. Fördela dem ovanpå kakan. Strö på mandel. Grädda längst ner i ugnen ca 1 timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.