Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronkaka med nougat och vit choklad

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Saftig kaka som man med fördel kan använda övermogna päron i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Tillsätt bakpulver, yoghurt, smält smör, kardemumma och mjöl. Blanda ihop allt snabbt med en slev. Rör inte för länge för då blir glutentrådarna i mjölet för starka och kakan seg.
  3. Smöra och bröa en sockerkaksform ca 1½ liter. Skala och riv päronet grovt på ett rivjärn. Rör ner päronraspet i smeten och häll allt i formen.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-40 minuter.
  5. Ringla smält choklad och nougat över kakan när den har kallnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.