Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Smaskig och lättgjord päronpaj på mördeg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader (200 för varmluft).
  2. Rör ihop mjöl och socker, arbeta sedan in smöret med händerna. Häll i en matsked vatten om degen blir för torr. Ställ in degen i kylskåpet medan du gör iordning fyllningen.
  3. Skala päronen och skär av ändarna. Skär det sedan i ganska stora bitar så att inte alla saft försvinner. Tag ut degen ur kylskåpet och dela upp den i två delar, varav den ena lite större än den andra.
  4. Tryck ut den större degklumpen i en pajform på 22-26 cm i diameter. Lägg i päronbitarna i formen och strö över potatismjölet om det ser för rinnigt ut. Strö därefter på ett lager kanel, sockret och nejlikorna.
  5. Tryck ut den kvarvarande degklumpen som ett lock på pajen.
  6. Ställ in i ugnen i ca 17 minuter eller tills dess att kanterna fått en lite gyllene färg. Servera med vaniljglass eller –sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.