Smaskig och lättgjord päronpaj på mördeg.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader (200 för varmluft).
- Rör ihop mjöl och socker, arbeta sedan in smöret med händerna. Häll i en matsked vatten om degen blir för torr. Ställ in degen i kylskåpet medan du gör iordning fyllningen.
- Skala päronen och skär av ändarna. Skär det sedan i ganska stora bitar så att inte alla saft försvinner.
Tag ut degen ur kylskåpet och dela upp den i två delar, varav den ena lite större än den andra.
- Tryck ut den större degklumpen i en pajform på 22-26 cm i diameter. Lägg i päronbitarna i formen och strö över potatismjölet om det ser för rinnigt ut. Strö därefter på ett lager kanel, sockret och nejlikorna.
- Tryck ut den kvarvarande degklumpen som ett lock på pajen.
- Ställ in i ugnen i ca 17 minuter eller tills dess att kanterna fått en lite gyllene färg.
Servera med vaniljglass eller –sås.
Publicerat den
2 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar