Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna pajen är ganska enkel, och så god att den smälter i munnen! Lite ovanlig med fyllning med bl.a crème fraiche , prova!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Arbeta samman ingredienserna och tryck ut i en rund form med löstagbar kant. (ca 24 cm i diameter) Degen ska gå 3-4 cm upp på kanten. Låt den stå kallt i 1 timme. Förgrädda sedan i 10 minuter i 225 grader.
  2. Fyllningen: Lägg päronhalvorna i pajskalet. Vispa samman ägg, socker, vaniljsocker, citronskal och crème fraiche och häll det över päronen. Strö över mandelspånen. Grädda i 225 grader i ca 20 minuter tills fyllningen stelnat och fått fin färg. Servera med lättvispad grädde. (gärna smaksatt med lite calvados.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.