Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronpaj med blåbär

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Bjud vaniljvisp, vispad grädde eller vaniljglass till.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda samman mjölet med vaniljsocker och florsocker. Tillsätt matfettet och finfördela det till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den att vila ca 30 min. Tryck ut den i en form, gärna med löstagbar kant. Fördela blåbären i pajformen. Skala halvera och kärna ur päronen. Lägg dem ovanpå blåbären. Vispa upp äggen lätt med mjölk och socker. Rör ner den rivna mandelmassan och hälläggsmeten över päronen. Grädda mitt i ugneni 175 grader ca 50 min, eller tills äggstanningen har stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.