- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
Jag använde en vanlig stor pajform, det funkade lika bra. Fantastiskt god!
Smakade bra med vaniljglass också..
Instruktioner
- Hacka ihop smör, vetemjöl och socker till en smulig massa i en bunke. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt degen vila i kylen i minst en timme.
- Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar botten, 24 centimeter i diameter.
- Kärna ur päronen och riv dem grovt på rivjärn. Vispa smör, socker och ägg poröst i en bunke. Tvätta citronen noga och torka, riv sedan av skalet från halva citronen. Blanda i smeten tillsammans med päronbitarna. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen i cirka 25 minuter.
- Riv hasselnötterna eller krossa dem ordentligt. Vispa grädden lätt och blanda i nötterna. Servera pajen ljummen med hasselnötsgrädden.
Publicerat den
1 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar