Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronpajer med vaniljgrädde

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Små söta pajer med päron, mandelmassa och pinjenötter. Serveras med vaniljgrädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ner mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 8 lika stora bitar, tryck ut degen i små portionsformar av aluminium. Ställ dem i kylskåp undertiden du gör fyllningen.
  3. Skala, kärna ur och tärna päronen. Lägg päronbitarna i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Sjud tills päronen börjar mjukna. Riv mandelmassan.
  4. Fördela mandelmassan i mitten av formarna. Lägg på päronbitarna. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt formarna kallna på galler.
  5. Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna. Vispa grädden med vaniljsockret.
  6. Servera pajerna med vaniljgrädde och rostade pinjenötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.