Små söta pajer med päron, mandelmassa och pinjenötter. Serveras med vaniljgrädde.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ner mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 8 lika stora bitar, tryck ut degen i små portionsformar av aluminium.
Ställ dem i kylskåp undertiden du gör fyllningen.
- Skala, kärna ur och tärna päronen. Lägg päronbitarna i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Sjud tills päronen börjar mjukna. Riv mandelmassan.
- Fördela mandelmassan i mitten av formarna. Lägg på päronbitarna. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
Låt formarna kallna på galler.
- Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna. Vispa grädden med vaniljsockret.
- Servera pajerna med vaniljgrädde och rostade pinjenötter.
Publicerat den
24 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar