Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronrutor med knäckrippel och mandel

 
  • Serverar: 9 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En smaskig dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala, dela och kärna ur päronen och skär i ½ cm tjocka skivor.
  3. Knäckrippel: Smält smöret, tillsätt sockret och grädden och låt småkoka i 3 - 5 minuter.
  4. Passa så att den inte bränns.
  5. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  6. Blanda i och finfördela smöret.
  7. Tillsätt äggen ett i taget.
  8. Tillsätt mjölken.
  9. Bre ut smeten i en mindre långpanna, ca 20 gånger 30 cm.
  10. Lägg i päronskivorna, strö över mandelspånen och ringla över knäckrippeln.
  11. Grädda mitt i ugnen till en gyllenbrun färg, ca 20 minuter.
  12. Skär kakan i rutor och servera med en klick vaniljvisp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.