Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronsorbet med ingefärsflarn

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och klyfta päronen. Kärna ur och skär klyftorna i bitar. Fördela päronbitarna på ett fat och kläm lite citronsaft över så att inte päronen oxiderar och blir mörka.
  2. Ställ fatet i frysen och frys tills päronbitarna är ordentligt hårda, det tar 4-6 timmar. Därefter kan du ösa över päronbitarna i en fryspåse om du vill förvara dem för framtida sorbet tillverkning.
  3. Ingefärsflarn: Sätt ugnen på 175°. Blanda mandeln med det smälta smöret. Vispa ägg och socker pösigt, blanda mjöl och bakpulver. Blanda samtliga ingredienser till en smet som du klickar ut drygt teskedsvis på en smord plåt (max 12 per plåt). Grädda mitt i ugnen 9-10 minuter, och låt svalna en aning innan flarnen lossas från den fortfarande varma plåten.
  4. I direkt anslutning till måltiden, då det blir dags för desserten, tar du fram de styckfrysta päronbitarna och lägger i en matberedare monterad med stålkniven. Tillsätt den koncentrerade pärondrycken och florsockret och kör igång det hela.
  5. Om du inte får ordentlig rotation på päronmassan i början kan det bero på att mera vätska bör tillsättas. Kör det hela tills du får en smidig, finfördelad och lagom fast sorbetkonsistens. Tillsätt några droppar grön hushållsfärg till önskad päronnyans.
  6. Skeda nu upp sorbeten i portionsskålar eller coupeglas som helst bör ha stått en stund i kylen eller frysen. Garnera päronsorbeten med färska eller frysta bär, t ex hallon eller jordgubbar, och servera omgående. Bjud ingefärsflarn till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • yvoand02 11 oktober 2008

    Jättegott! Gjorde bara sorbén och den tänker jag göra många gånger. Frisk och god. Hallonen var perfekt till päronsmaken!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.