Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pärontårta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Fyll ett pajskal med päron, kräm och spritsad mandelmassa och du har en så god tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Mixa smör och mjöl till en smuldeg. Arbeta ihop degen med vattnet. Lägg i plastfilm i kylen 1 timma. grader.
  3. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen och vik en folieremsa runt kanten.
  4. Grädda mitt i ugnen 10 minuter. Ta bort folien.
  5. Lägg päronhalvorna i pajskalet.
  6. Vispa ihop grädden, blanda med ägg, socker och majsena. Vispa vitorna och blanda med mandelmassa.
  7. Spritsa massan runt kanten och mellan päronen. Slå över krämen.
  8. Grädda klart i 175° tills krämen stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.