Jättegod räkpaj att ställa fram på påskbordet eller närhelst lusten efter något gott faller på.
Instruktioner
- Finfördela margarinet i mjölet med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila ca 30 minuter.
- Klä en pajform med degen. Nagga bottnen med en gaffel. Lägg en remsa av aluminiumfolie runtom kanten så att den inte glider ner. Låt pajskalet vila i 15 minuter.
- Grädda pajskalet mitt i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Ta bort folien och låt skalet kallna.
- Skala räkorna och lägg dem i bottnen på pajskalet. Tag undan några till garnering.. Smula vitlöksosten över. Vispa samman ägg med créme fraiche, riven ost och peppar. Häll det över pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och allt har fått fin färg. Garnera med räkor och dill.
Publicerat den
4 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar