Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med krabba och ädelost

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

I receptet ska det vara 2 päron i fyllningen, men det blir alldeles för blött under gräddningen. Servera i stället päronen, skuret i tunna klyftor på sidan om vid servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Pajdeg: Smält smöret och låt svalna något. Blanda kesella, smör och mjöl. Låt degen vila i kylen ca 15 min. Kavla degen tunt och klä en pajform (ca 23 cm i diameter.) Förgrädda ca 10 min. Sänk värmen till 175 grader.
  3. Fyllning: Låt krabban rinna av. Hacka dillen. Mixa samman Kesella, grädde, ägg och ost. Fördela krabba och dill över botten på pajskalet. Häll över ost blandningen. Grädda i ugn ca 40 min. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.