Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med päron och ädelost

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Servera pajen som elegant osträtt i stället för ostbricka efter maten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º och 200º.
  2. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör dem i matberedare.
  3. Tumma ut degen i pajformen och ställ formen kallt en stund. Förgrädda pajskalet 10 minuter.
  4. Skär päronen i tunna skivor, lägg päronskivorna i pajskalet.
  5. Blanda créme fraiche och äggen, smula ner gräddädelosten i äggsmeten.
  6. Fyll pajen med äggsmeten.
  7. Sänk ungsvärmen till 200º och grädda i 20-25 minuter eller tills fyllningen tagit ihop, håll koll så det inte bränns vid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.