En äppelpaj med vuxensmak. Äppelklyftorna får vacker färg och god smak av sötat rödvin.
Instruktioner
- Koka upp vin, socker och kanelstång.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i lagen och sjud ca 5-10 min tills de nätt och jämnt är genomkokta.
Obs! koktiden är olika beroende på äppelsort och storlek på klyftorna. Låt klyftorna kallna i lagen.
- Pajdeg:
Sätt ugnen på 200°. Arbeta ihop mjöl, smör, kanel och vatten till en deg. Låt degen vila kallt 30 min.
Kavla ut degen och klä en pajform, 26 cm i diameter.
Förgrädda pajskalet 12 min mitt i ugnen.
- Fyllning:
Vispa ägg och socker pösigt. Rör sedan ner kesella, grädde och mjöl.
Lägg de marinerade äppelklyftorna i pajskalet och slå på fyllningen.
Grädda i 200° mitt i ugnen tills fyllningen har fått färg
Publicerat den
23 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar