Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med Sillröra

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Allt med Matjesill är gott, speciellt denna paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tips! Grädda pajskalet i förväg och värm upp det när rätten skall serveras.
  2. 1.Tryck ut pajdegen i en form. Nagga botten med en gaffel. Sätt in formen i kylen i ca 30 min. Grädda därefter pajskalet 15-20 minuter (225 grader) i mitten av ugnen.
  3. 2. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk på svag värme i margarin. Skala och hacka äggen. Skär matjesillen i mindre bitar. Hacka dillen.
  4. 3. Blanda alltsammans med löken och cremé fraichen. Rör om och smaka av.
  5. 4. Lägg den kalla gubbröran i det varma pajskalet. Garnera med ränder av hackat ägg och hackad dill. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.