Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med spenat, soltorkade tomater och västerbottenost

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Underbart god paj som alltid uppskattas av mina nära och kära. Servera med en grönsallad och njut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg smör, mjöl och äggula i en bunke. Kör med elvisp tills smöret smulats ner i degen. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåp cirka 1 timma. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Nagga pajdegen med en gaffel. Ställ formen i frysen i ca 10 min
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
  3. Förväll spenaten i lättsaltat kokande vatten i 2-3 min. Häll av vattnet och skölj spenaten med kallt vatten. Krama ur så mycket vätska som möjligt. Finhacka spenaten. Finhacka de soltorkade tomaterna i pestomarinad. Grovriv osten.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, muskot och peppar i en bunke. Tillsätt spenaten, tomaterna och hälften av osten. Häll blandningen i pajskalet. Strö över resten av osten.
  5. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 min eller tills fyllningen stannat.
  6. Låt pajen svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.