- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Underbart god paj som alltid uppskattas av mina nära och kära.
Servera med en grönsallad och njut!
Instruktioner
- Lägg smör, mjöl och äggula i en bunke. Kör med elvisp tills smöret smulats ner i degen. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåp cirka 1 timma. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Nagga pajdegen med en gaffel. Ställ formen i frysen i ca 10 min
- Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
- Förväll spenaten i lättsaltat kokande vatten i 2-3 min. Häll av vattnet och skölj spenaten med kallt vatten. Krama ur så mycket vätska som möjligt. Finhacka spenaten.
Finhacka de soltorkade tomaterna i pestomarinad. Grovriv osten.
- Vispa ihop ägg, mjölk, muskot och peppar i en bunke. Tillsätt spenaten, tomaterna och hälften av osten. Häll blandningen i pajskalet. Strö över resten av osten.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 min eller tills fyllningen stannat.
- Låt pajen svalna.
Publicerat den
22 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar