Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pajknyte med skinka och ost

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett frasigt nygräddat pajknyte, som räcker för minst fyra personer och överraskar med sitt innehåll av skinka och ost - kryddat med en aning riven muskot, som ger en intressant smakbrytning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr. Hacka samman matfett och mjöl på bakbordet. Tillsätt grädde eller vatten och arbeta snabbt ihop degen. Lägg den en stund i kylskåpet. Kavla ut degen och skär den i 4 kvadrater. Tag också ut 4 små rundlar till "knappar".
  2. Krydda försiktigt på skinkskivorna och lägg ihop dem med en ostskiva emellan. Lägg fyllningen på degen och vik upp hörnen mot mitten.
  3. Placera knytena på folieklädd plåt, pensla med vatten och fäst en runddel på varje knyte. Grädda 10-15 minuter på mellanläge i ugnen. Knytena skall vara vackert guldbruna och lätt frasiga när de serveras

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.