Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panerad falukorv i ugn

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En annorlunda ugnsbakad falukorv med smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek baconskivorna lätt, Lägg dem på hushållspapper för att rinna av och svalna. Dela baconskivorna i bitar som passar till korven.
  2. Vispa ihop ägg och senap. Mät upp skorpsmulor och mjöl i skålar.
  3. Skiva falukorven ca 3 cm bitar gör en skåra i varje korvbit så att den håller ihop, lägg en skiva ost och en bit bacon mellan. Lägg ihop!
  4. Vispa ihop ägg och senap, vänd korven (även sidorna) först i mjölet, sedan i äggsmeten och till sist i skorpsmulorna.
  5. Lägg korvarna i en väl smord form. Låt sedan korven vila.
  6. Under tiden Hacka löken fint och stek den mjuk i en kastrull. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Blanda i löken och övriga ingredienser i kastrullen. Ställ in korven i ugnen. Låt tomatsåsen koka ihop på svag värme tills korven är färdig.
  7. Stek dem gyllene i ugn 200º i ca 15 min.
  8. Servera med sallad, pasta, potatis (mos/pressad) eller ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.