- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En annorlunda ugnsbakad falukorv med smak.
Instruktioner
- Stek baconskivorna lätt, Lägg dem på hushållspapper för att rinna av och svalna.
Dela baconskivorna i bitar som passar till korven.
- Vispa ihop ägg och senap. Mät upp skorpsmulor och mjöl i skålar.
- Skiva falukorven ca 3 cm bitar gör en skåra i varje korvbit så att den håller ihop, lägg en skiva ost och en bit bacon mellan. Lägg ihop!
- Vispa ihop ägg och senap, vänd korven (även sidorna) först i mjölet, sedan i äggsmeten och till sist i skorpsmulorna.
- Lägg korvarna i en väl smord form. Låt sedan korven vila.
- Under tiden Hacka löken fint och stek den mjuk i en kastrull. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Blanda i löken och övriga ingredienser i kastrullen. Ställ in korven i ugnen. Låt tomatsåsen koka ihop på svag värme tills korven är färdig.
- Stek dem gyllene i ugn 200º i ca 15 min.
- Servera med sallad, pasta, potatis (mos/pressad) eller ris.
Publicerat den
5 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar